Pestovanie uhoriek je v našich klimatických podmienkach veľmi obľúbené, pretože uhorky okrem toho že produkujú čerstvé plody počas sezóny, sú aj najobľúbenejším druhom zeleniny na zaváranie v sladkokyslom náleve. Uhorky vedia byť veľmi produktívne a okrem pravidelnej zálievky si nevyžadujú zvláštnu starostlivosť a ani priestor na ich rast. Aj uhorky sú dostupné v širokej ponuke typov a odrôd, vhodné na rôzne účely vrátane zavárania, prípravy šalátov a ďalšie využitia v kuchyni.
Nutričné hodnoty: 100g uhoriek obsahuje: 3.63g sacharidov, 0.65g bielkovín a 0.5g vlákniny. Plody uhorky obsahujú až 97% čistej vody. Uhorka sa stáva zaujímavou najmä obsahom kyseliny tartrónovej, ktorá zabraňuje tomu, aby sa škrob v organizme premenil na tuk. Uhorka má svoj význam pri chudnutí, ale pomôže aj zvláčniť a rozjasniť vašu pokožku. Oddávna bola považovaná za účinný prípravok na udržanie mladistvej pokožky, hoci vtedy ešte nič netušili o jej liftingových účinkoch. Preto ju často obsahujú prípravky proti vráskam a na vyrovnávanie niektorých pleťových defektov. Pokožku hydratuje, pretože jej telo až z deväťdesiatich piatich percent tvorí voda. Liečivé prípravky na spálenú pokožku po slnku síce nenahradí, ale suchej a spálenej pleti dodá vodu. Stačí ju nakrájať a priložiť na postihnuté miesta. Sťahuje tiež póry a robí ich menej viditeľnými. Vďaka svojim bieliacim účinkom dokonca zjemňuje pehy.